måndag 21 oktober 2013

vackra höst

Jag o Svante tog oss en lång promenad i skogen nyss. Klättrat på stenar, ätit frysta blåbär ;) och hittat kantareller, också frysta hehe. Skogen är så vacker och elegant på något sätt.
Vi passade på att träna inkallning och det blev 10 av 10 lyckade idag! han håller koll på mig även om han gillar att sticka längre ut tittar han bakåt hela tiden då matte brukar vara busig och gömmer sig i buskar och bakom träden, så det är bäst att hålla koll så hon inte går vilse :P

äta blåbär i smyg är alltid roligt



klättra är roligt, Svante har lärt sig vad "upp" och "ner" betyder 







det gäller att klä sig enligt vädret hehe, en himmelsk blå mössa och grangrön tröja passar väl bra idag? :P

 


 nej, det har är inte kantareller vi hittade :P





hittat 4 såna perfekta, frysta kantareller, det blir en lyxmacka till lunch

 


att gå fint i koppel gillar vi också 




 
 hemma igen efter promenaden



5 kommentarer:

  1. Så vackra höstbilder - ser underbart ut. Lille Svante är lika söt som alltid:)
    //Micke

    SvaraRadera
  2. ja det är helt fantastiskt ute :) kramar!

    SvaraRadera
  3. Så han växer, fina killen! Hur tränar ni gå fint i kopplet? Semla är inte stökig hon går lugnt och fint men hon ligger längst ut i kopplet utan att hon drar, vi har tränat följsamhet men hon verkar inte förstå vad jag vill :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, han växer galet fort (yey!!!)
      han har varit lös 90 % av tiden, vi började med koppel i korta stunder där jag hade godis i handen, så kopplet var alltid roligt, har även tillåtit honom att leka med kopplet, kampa med det lite,bära på det, jag vet att många skulle ställa sig upp nu och skrika "nej" men det funkade för oss perfekt, han älskar sitt koppel. Det är aldrig tråkigt när kopplet är på. Dessutom så har vi tränat sjukt mycket kontakt, så oftast när han är kopplat går han och tittar upp på mig, men inte hela tiden såklart. Drar gör han endast när han ska fram till nånting super spännande, som en plastpåse till exempel och då går vi fram till den tillsammans och undersöker.

      Radera
    2. Ja men det är ju det som gäller, att hitta "sitt sätt". :) Får testa lite till :)

      Radera