torsdag 14 november 2013

Unghundskurs del 1 - sammanfattning

Gårdagens kurs var väldigt trevlig.  Vi har 6 vovvar i gruppen, en dalmatiner 5 månader, en finsk lapphund 5 månader, en golden 5 månader, en pudel 9 månader och en collie på 1,5 år, ja och så Svante min stjärna ;)

Vi kommer att ha kursen inomhus vilket enligt mig är bra då det blir ännu svårare för vovvarna att fokusera på uppgifterna och inte på den andra valpen som sitter 2 meter ifrån oss, ja lokalen är tyvärr så liten. Ja, så igår skulle vi göra en del "repetitioner" från valpkursen, då hela hänget har gått valpkursen hos samma kursledare...alla förutom oss då ;) men det gick kanon bra!

Vi fick träna att gå fint i koppel  - alla samtidigt haha så det var jätte kul att se när Svante krockade med en annan valp men bara fortsatte att titta upp på mig ist för att distraheras. Sen fick vi träna olika andra moment som stanna kvar, sitt, ligg, och olika kontakt övningar samt inkallning en gång ute i den långa korridoren där Svante fått syn på en dummies liggandes i köket bredvid och lämnade  den till mig :)
Tänker man på dessa olika moment så är jag inte orolig, dem kan han MEN nu kommer den största anledningen till varför vi egentligen går denna kurs. Och detta är PASSIVITET. Han brukar sitta lugnt och se på när andra hundar jobbar, men sen ca 2 veckor tillbaka har han börjat skälla på dem andra hundarna. Ja, och samma sak hände då förstås igår.  Han var så taggat  (sovit hela dagen bland annat) att han kunde inte slappna av helt, inte att dem andra valparna var jätte lugna heller, men de skällde inte :)
Så - våran utmaning är att till slutet av kursen få bort hans skällande och få honom att vara lugn och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar